Podeaua rezilienta este frecvent prima alegere dintre materialele elastice pentru pardoseli din cladiri puternic frecventate, datorita durabilitatii sale si usurintei cu care poate fi curatata si ingrijita. O curatare inadecvata poate duce la deteriorarea podelei. Astfel este facuta o incercare de a pastra podeaua elastica prin curatare intensiva sau unui strat de polymer de renovare prin stripare cu tampoane agresive de curatare.

In cazul cladirilor unde deteriorarea materialului pardoselii elastice este deja avansat, singurul remediu este de multe ori renovarea completa prin inlocuirea pardoselii complet cu costuri ulterioare mari. Cu ajutorul utilajelor cu diamante, SCHWAMBORN a dezvoltat un nou proces pentru renovarea rentabila de pateriale pentru pardoseli elastice.

Centrul Inimii de la Clinica Universitara din Köln are facilitati excelente pentru ingrijirea interdisciplinara a pacientilor. Datorita nivelului ridicat de excelenta medicala, se bucura de o reputatie recunoscuta pe plan international.

Noua clinica a fost ocupata pentru prima data in 2007. Interiorul cladirii modern a fost proiectat ca un hotel, cu materiale de calitate superioara si un concept de culoare stralucitoare.

In ciuda perioadei scurte in care a fost utilizat, starea pardoselii elastice nu mai era proportionala cu reputatia si imaginea unei clinici de renume. Culoarea originala a zonelor de podea spatioase au devenit deja de nerecunoscut pentru observatori, dupa ceva mai putin de 3 ani. Avea a avut un aspect patat si tulbure. Chiar si dupa curatarea de baza cea mai intensa si intretinerea regulata, materialul pardoselii intoatdeauna a avut doar un aspet curat si igienic pentru o scurta perioada de timp.

Responsabilii pentru clinica s-au confruntat cu o alegere : inlocuirea materialului de pe podea, care ar fi extrem de costisitoare si cauza unei majore perturbari a activitatii in clinica, sau gasirea unei alte optiuni pentru renovarea pardoselii.

Utilajele de slefuit si sfatul expertilor de la SCHWAMBORN au adus noi standarde. In cautarea lor pentru o solutie care sa nu implice inlocuirea materialului de podele, responsabilii clinicii au descris problemele celor de la Schwamborn Gerätebau GmbH,

expertilor in slefuire si curatare cu baza in Göppingen, Germania.

Rezultatele turului ulterior al clinicii si tratamentul suprafetelor de proba au adus curand claritatea si reasigurarea situatiei.

Murdaria existenta s-a stabilit ferm in acoperirea permanenta modernizata a pardoselii, dezvoltand fisuri. SCHWAMBORN recomanda slefuirea profesionala completa a podelei cu diamante speciale SUPERFLEX. Procesul de slefuire este unul bine cunoscut, dar renovarea unui strat subtire cu utilajul de slefuire si diamant pentru beton a fost o metoda noua si foarte neobisnuita. Cu toate acestea, ea a reprezentat singura optiune eficienta, avand in vedere prejudiciul existent.

SCHWAMBORN, cu peste 80 de ani de experienta in pregatirea suprafetelor, indepartarea acoperirilor si polizarea pardoselilor din beton si industriale, poseda o bogatie de cunostinte specializate si este intotdeauna mult mai cautat in cazuri de renovare, pardoseli speciale sau aplicatii.

Lucrarile initiale au implicat realizarea unui finisaj de baza, prin indepartarea straturilor folosing utilajul de polizare SCHWAMBORN DSM 530S si tampoane de diamant SUPERFLEX. Rezidurile aparute in urma slefuirii au fost indepartate in mod direct prin aspirare pentru a evita fixarea pe timpul slefuirii. Culoarea stralucitoare a podelei era deja in mod clar vizibil din nou, dupa aceasta operatie initiala de slefuire. Pardoseala elastica uniformizata a fost faramitata din nou intr-o a doua etapa, cu un diamant mai fin pentru a indeparta zgarieturile adanci lasate de prima trecere. In a 3 a etapa de slefuire, podeaua a primit o solutie de lustruit fina pentru a o pregati de noul strat.

Dupa purificarea umeda si uscare, un nou strat de protectie a fost aplicat si lustruit cu un Burnisher. Rezultatele acestei lucrari au contribuit la realizarea unui planseu luminos, primitor si igienic, indeplinind cerintele Clinicii Universitare din Köln.