Parcarile etajate si interioare sunt expuse diferitelor tipuri de stres extrem, datorita sarurilor umede folosite la dezghetare, stres mecanic, abraziune a pneurilor si a emisiilor autovehiculelor. Din aceste motive, cerinte extrem de ridicate trebuie sa fie indeplinite in ceea ce priveste impermeabilizarea profesionala a cladirilor, pentru a evita deteriorarea pe termen lung a betonului armat cauzand fisuri in stratul de acoperire de suprafata.

In cazul in care sunt detectate prea tarziu fisuri in stratul de acoperire a suprafetei, exista un risc de coroziune in otelul de armare, care, in functie de amploarea daunelor cauzate, poate aduce masuri de renovare de suprafata extrem de costisioare. Din acest motiv, indepartarea stratului folosind utilaje de slefuire cu instrumente diamantate PCD sau prin indepartarea cu scarificatoare sau masini de frezat reci reprezinta o masura preventiva adecvata impotriva coroziunii realizata prin pasii descrisi mai jos.

 

Avand in vedere deteriorarea, indepartarea efectiva a stratului vechi se realizeaza cu utilaje de slefuire mari a pardoselii, cum ar fi SCHWAMBORN 800S si instrumente speciale CPD. Acesta este un procedeu preferat de multi, deoarece este extrem de eficient si are ca rezultat neafectarea structurii statice. In cazul acoperirilor extrem de dure, acestea au nevoie, in functie de situatie, sa fie macinate pentru a deschide calea prepararii suprafetei de baza pentru un nou strat. Depinzand de situatia initiala, slefuirea cu un utilaj pentru beton poate realiza o rugozitate a suprafetei de o adancime adecvata si apoi permiteaplicarea unui strat de acoperire.