Frezarea si slefuirea pardoselilor industriale

Tehnicile de slefuire a pardoselilor profesionale sunt folosite din ce in ce mai des atunci când se construiesc pardoseli industriale. Acest proces implica folosirea frezelor grele cu tehnologie avansata a diamantelor si produse chimice avansate  pentru procesul de intarire si impregnare finala ce garanteaza  o protectie pe termen lung. Aceste pardoseli sunt de inalta calitate si in mod ideal, potrivite pentru zonele de productie, depozite sau sali de expozitie.

Ele sunt mult mai rentabile si reprezinta o alternativa economica si ecologica, in comparatie cu acoperiri industriale, cum ar fi acoperirile epoxidice. Ele sunt utilizate in sectorul produselor alimentare si nealimentare, retail si industrie, datorita usurintei cu care acestea pot fi curatate si ingrijite, aspectul atractiv si durabilitatii lor. 

 

In functie de conditia si structura pardoselii, sunt folositi intaritori de beton speciali precum SCHWAMBORN Betonhart sau SCHWAMBORN SBP-30 silicat de litiu intre operatii de slefuire individuale. Acest lucru asigura ca pardoseala este mai rezistenta la uzura, imbunatatind densitatea structurii si intretinerea.

Este dificil sa se determine in prealabil cate operatiuni de slefuire sunt necesare pentru a avea un anumit rezultat, datorita varietatilor pardoselilor industriale si conditiilor ambientale. Doar un test al suprafetei poate ajuta la obtinerea unor detalii exacte al rezultatului si costurilor.

Caracteristici speciale si calitative ale pardoselilor industriale:

 • Un grad mare de rezistenta la uzura si o durata lunga de viata
 • Impiedica alunecarea si asigura reducerea zgomotelor
 • Respingerea lichidelor si uleiurilor, datorata impregnarii protective
 • Contribuie la imaginea companiei si a igienei, facilitand intretinerea.

ETAPELE CREARII PARDOSELILOR INDUSTRIALE DE CALITATE SUPERIOARA

 1. Se expune structura pardoselii. O structura din sare si piper sau o lucrare mai intensiva a structurii pardoselii este necesara, depinzand de situatie. In fuctie de cerere si conditii ale pardoselii, prima trecere este facuta cu un diamant de 20 ori 40. Aproximativ 2-3 mm sunt indepartati in medie din suprafata de beton (aproximativ 0.5mm la fiecare operatie de slefuire)
 2. Ca urmare a primei operatiuni, a doua operatiune de slefuire se face cu dimensiunea granulelor de 80/100 este de obicei folosită pentru a indepărta urmele aspre ale primei operațiuni.
  In mod alternativ, la operatia de slefuire sunt folosite uneltele Schwamborn Superflex pentru a indeparta urmele aspre ale slefuirii, depinzand de rigiditatea suprafetei si imperfectiunilor.
 3. In functie de conditia si porozitatea pardoselii, silicifierea cu silicati cum ar fi Schwamborn Betonhart, se realizeaza inainte de lustruire pentru a consolida structura pardoselii.
 4. Pardoseala va trebui umpluta daca structura poroasa este prea mare pentru a obtine o suprafata perfecta ulterior. Utilajul Schwamborn STR 581 cu un singur disc, care ofera controlul vitezei si un disc de imbinare, este deosebit de potrivit pentru aceasta sarcina.
 5. Ca urmare a silicifierii, inca una sau doua operatii de slefuire cu granulatia 200 sau 400 cu pastile diamantate din rasini epoxidice pot fi realizate pentru a slefui pardoseala, in functie de structura si cererile sale specifice.
 6. Pentru o protectie pe termen lung a pardoselii, Schwamborn SBR 400 Silan este aplicat cu ajutorul utilajului STR 581 cu control al vitezei, folosind un tampon rosu pentru a preveni contactul cu ochii.
  In urma unui proces de uscare, impregnarea poate fi lustruita pentru un luciu mai mare cu un utilaj de mare viteza.
  Un detergent de curatare alcalina bland, este utilizat pentru intretinerea de zi cu zi, care nu creaza straturi si pastreaza culoarea naturala a pardoselii.

Pardoseli industriale vechi si maculate

Multe dintre pardoselile industriale aflate in depozite si zone de productie sunt supuse la stres extrem pe parcursul multor ani, cauzat de utilaje, stivuitoare, etc. Sunt in mod frecvent sever patate, inestetice, caracterizate prin pori deschisi extins si cu un nivel ridicat de praf, fiind foarte dificil de curatat.

Stadiul acestor pardoseli industriale poate fi imbunatatit cu putin efort si costuri, printr-un sistem de curatare cu diamant care implica 1-2 etape de lucru, in combinatie cu SCWHAMBORN Betonhart, urmata de impregnare Silan SCHWAMBORN SBR 400. Astfel se ofera o protectie suplimentara impotriva uleiului si a apei, facand podeaua mult mai usor de curatat si mai rezistenta.

Cu peste 80 de ani de experienta, SCHWAMBORN ofera solutii complete in constructia de pardoseli pentru slefuire optima si obtinerea rezultatelor prin specialisti cu experienta, consiliere si inspectii la fata locului pentru clienti.