Indepartarea straturilor, prepararea suprafetei

Pregatirea profesionala a suprafetei face extrem de importanta calitatea adezivului si rezistenta la forfecare, trebuind sa fie realizata pentru acoperirea calificata si eficienta a pardoselilor, inainte de recuperarea lor cu acoperiri minerale sau acoperiri lipite cu rasina sintetica.

In multe cazuri, utilizarea utilajelor de frezat grele, este suficienta pentru a atinge gradul corespunzator de rugozitate. Rindeluirea suprafetei cu utilaje de frezat poate reduce considerabil cheltuielile de nivelare cu umplutura si reacoperire.

 

Podeaua slefuita are urmatoarele avantaje :

  • Aderenta excelenta a adezivului si rezistenta la forfecare
  • Slefuirea pardoselii este un proces mai bland
  • Consumul redus de material si compusi de nivelare si de umplere
  • Aspectul suprafetei imbunatatit
  • Evitarea ramanerii urmelor ce pot aparea pe parcursul scarificarii
  1. Indepartarea rasinii epoxidice (EP) si straturilor de poliuretan (PU)

In functie de situatia initiala, grosimea stratului si starea pardoselii, poate fi avantajoasa scarificarea sau unde este posibil, din punct de vedere tehnic si economic, se curata cu masini grele de slefuit de la SCHWAMBORN cu instrumente speciale CPD diamant.

In cazurile in care suprafata de baza din beton este deteriorata sau instabila, este necesara utilizarea unui scarificator SCHWAMBORN cum ar fi BEF 320 sau a unei masini de frezat rece, pentru a pregati mai intai o structura noua si stabila a pardoselii inainte de a aplica un nou strat.

 
  1. Renovarea pardoselii, indepartarea adezivului si a umpluturilor

Este importanta eliminarea straturilor reziduale si a resturilor ramase de la gresie veche, parchet sau carpete spre obtinerea unei aderente optime a materialelor pentru pardoseli.

In functie de situatia si conditiile initiale ale pardoselii, scarificatoarele BEF de la SCHWAMBORN sau utilajele de slefuire a pardoselii, dotate cu instrumente speciale de diamant, sunt cea mai buna solutie pentru a curata suprafata pardoselii inainte de a instala o noua podea.